Üdvözöljük a globális
e-kereskedelem világában!

Amely töretlenül növekszik. És ha egy cég az egész világot piacának tekinti, szüksége van egy megbízható partnerre, aki összeköti vásárlóival, legyenek a föld bármely pontján.
Globális jelenlétének köszönhetően a DHL minden kattintásnál a segítségére lesz - legyen szó a konverziós arány növeléséről vagy márkaépítésről. Segítünk, hogy partnereink a legtöbbet tudják kihozni a nemzetközi kereskedelem nyújtotta lehetőségekből.

KEZDJÜK AZ ALAPOKTÓL!

Kíváncsi, hogy milyen utat jártak be
a világ vezető e-kereskedelmi márkái?
Függetlenül attól, hogy most indította-e online vállalkozását, vagy már otthonosan mozog a digitális értékesítésben, érdemes megismerni, hogy milyen stratégiák és technikák váltak be másoknak. Az alábbiakban összefoglaltuk a nemzetközi e-kereskedelem 22 aranyszabályát, a legsikeresebb márkák tapasztalatai alapján.

TÖLTSE LE A CIKKET, ÉS ISMERJE MEG A SIKER KULCSÁT

Legyen a partnerünk

NÉZELŐDŐKBŐL VÁSÁRLÓK: A KONVERZIÓ 9 ÚTJA

Gyors tippek a kosárelhagyás csökkentésére
CÉLOZZUNK PONTOSAN
CÉLOZZUNK PONTOSAN

Szánjunk időt és büdzsét a keresőmarketingre, használjuk a Google Adwords, a Bing Ads vagy a Facebook kínálta lehetőségeket. Nagyobb vásárlási hajlandóságra számíthatunk, ha a megfelelő vásárlókhoz jutunk el.

KÉRJÜK SEO SZAKÉRTŐ TANÁCSÁT
KÉRJÜK SEO SZAKÉRTŐ TANÁCSÁT

Kérjük a keresőoptimalizálásban jártas szakértő segítségét, vagy használjunk olyan eszközöket az optimális keresőszavak meghatározására, mint a Long Tail Pro. A weboldal szövege legyen közvetlen és egyértelmű.

CSERÉLJÜNK TAPASZTALATOKAT
CSERÉLJÜNK TAPASZTALATOKAT

Számtalan tippet találhatunk a konverziós arány javítására, mint például a "call-to-action" (CTA) gomb kialakítása. Jelentősen növelheti a konverziót, ha optimalizáljuk a méretét, színét, pozícióját és a szövegét.

TEGYÜK VONZÓVÁ A REGISZTRÁCIÓT
TEGYÜK VONZÓVÁ A REGISZTRÁCIÓT

A vásárlók közel harmada feliratkozás nélkül lép tovább az oldalakról. Kérhetünk regisztrációt az oldalunkon, de ne tegyük kötelezővé, és emeljük ki, hogy milyen előnyökkel jár. A regisztrációs űrlap legyen átlátható, és csak a valóban szükséges adatokat kérjük el.

TESZTELJÜNK FOLYAMATOSAN
TESZTELJÜNK FOLYAMATOSAN

Az oldal eredményeinek folyamatos tesztelése, illetve a felhasználói élmény javítása áll számos nemzetközi sikertörténet, többek között az Amazon vagy az ASOS mögött. Érdemes követni a példájukat.

TÖREKEDJÜNK UPSELLINGRE
TÖREKEDJÜNK UPSELLINGRE

Építsünk az ún. "vehetne akár" faktorra. Az a vásárló, aki egy 12 MP-es kamerát vásárolt, vehetne akár egy 16 MP-es kamerát, amelyhez 128GB memória IS tartozik, és csak kicsivel drágább.

GONDOLKODJUNK A VÁSÁRLÓK FEJÉVEL
GONDOLKODJUNK A VÁSÁRLÓ FEJÉVEL

A vásárlók egy részénél beválik, ha különböző üzenetekkel új vásárlásra próbáljuk ösztönözni őket, míg mások zavarónak találják, és visszájára fordul a dolog. Ismerjük meg vásárlóinkat, és kísérletezzük ki a számunkra optimális megoldást.

LEGYÜNK ÓVATOSAK AZ AKCIÓKKAL
LEGYÜNK ÓVATOSAK AZ AKCIÓKKAL

Rövid távon jelentős forgalom- és bevétel növekedést érhetünk el különböző akciókkal, de ha nem határozunk meg konkrét promóciós stratégiát, termékünk elértéktelenedhet. Mindig számoljunk azzal, hogy hogyan hat nyereségességünkre, ha például egy kuponos akcióval a várakozásainkon felüli népszerűséget érünk el.

FÓKUSZÁLJUNK A VISSZATÉRŐ VÁSÁRLÓKRA
FÓKUSZÁLJUNK A VISSZATÉRŐ VÁSÁRLÓKRA

Közismert, de fontos tény: akár ötször annyiba kerül megnyerni egy új vásárlót, mint egy meglévőt megtartani. Alakítsunk ki stratégiát visszatérő vásárlóink megtartására. Minél régebb óta van velünk egy adott vásárló, annál kisebb ráfordítással tudjuk megtartani.

ESETTANULMÁNY - amara

Egy prémium lakberendezési márka nemzetközi sikertörténete.
VIDEO

Tudja meg az Amara alapítójától, hogy mit tesz a márka annak érdekében, hogy maximálisan megfeleljen vásárlói igényeinek - mindenféle személyes kapcsolat nélkül.

ESETTANULMÁNY

Az Amara története egy kisboltban indult, mára pedig sikeres weboldalak valódi hálózatán keresztül értékesíti termékeit világszerte. Ismerje meg, hogy milyen út vezetett idáig.

LETÖLTÖM
Legyen a partnerünk!

Több ezer márkával dolgozunk együtt világszerte, hogy megalapozzuk nemzetközi sikerüket. Kíváncsi, hogy hogyan? Csatlakozzon hozzánk!

CSATLAKOZOM

DHL: partner a nemzetközi sikerekben

50 év nemzetközi logisztikai tapasztalatával tisztában vagyunk a vásárlói igényekkel.
Többféle átvételi opció közül is választhat
HOGYAN? 
Többféle átvételi opció közül is választhat

A vásárlók a csomagról kapott értesítést követően online adhatják meg, hogy otthoni vagy munkahelyi címre, esetleg egy átvételi pontba kérik a csomagot, de módosíthatják a kézbesítés dátumát is.

Vásárlói akár másnap kézbe vehetik a megrendelt árut
HOGYAN? 
Vásárlói akár másnap kézbe vehetik a megrendelt árut

A kézbesítés gyorsasága alapvető vásárlói elvárás. A DHL légi expressz hálózatával akár 1 napon belül elérheti vásárlóit, a világ 220 országában és területén.

A visszáru szállításról is expressz gondoskodunk
HOGYAN? 
A visszáru szállításról is expressz gondoskodunk

Ha az áruk visszaküldésére automatikusan felajánlunk egy opciót, ráadásul az egyszerű és gyors, azzal növelhetjük az átlagos kosárértéket.

E-COMMERCE TUDÁSTÁR

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, melyek révén sikerrel növelheti online értékesítését.
TÖBBET, KEVESEBBŐL

Költséghatékony módszerek értékesítésünk növelésére.

ELOLVASOM
MEGBÍZHATÓ KERESKEDŐ VAGYOK

Hogyan győzzük meg potenciális vásárlóinkat márkánk megbízhatóságáról?

ELOLVASOM
SEGÍTHETÜNK?

Az út a nemzetközi siker felé egy kattintással kezdődik. Csatlakozzon hozzánk!

CSATLAKOZOM